Na spletu ni nič drugače kot v življenju. S tem  so se strinjali tudi naši učenci, ki so 16. 10.  in 17. 10. 2023 aktivno sodelovali na delavnici na temo Netiketa in varnost na spletu. Delavnico smo izpeljali  v sklopu projekta KODIRAM v dveh starostnih skupinah. 
Namen delavnice je bil: izmenjava informacij in primerno zastavljanje vprašanj, različne oblike komunikacije s spletnimi orodji; ustreznost deljenja osebnih
podatkov in zasebnosti; zaščita osebnih podatkov v različnih spletnih okoljih, gesla in upravljanje z gesli; uporaba orodij z umetno inteligenco.
Inteligenten  ali umetno inteligenten?  No, domov so učenci odšli bogatejši z novimi znanji. (“Varnost na spletu so prakse in ukrepi, ki so ključni za zaščito osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov pred različnimi spletnimi grožnjami. To med drugim vključuje uporabo močnih gesel, ki preprečujejo nepooblaščen dostop do računov, prepoznavanje in preprečevanje phishing napadov, redno posodabljanje programske opreme in operacijskih sistemov, uporabo Virtualnih zasebnih omrežij (VPN) za šifriranje internetnega prometa in zaščito zasebnosti, upravljanje piškotkov za boljšo zasebnost, preverjanje varnih povezav prek HTTPS protokola ter izvajanje rednih varnostnih kopij za zaščito pomembnih podatkov.”)

Dostopnost