19th contest – biennial EX LIBRIS Hlohovec 2023 “LESY, HORY, VÝŠINY OKOLO NÁS”

“FORESTS, MOUNTAINS, HIGHLANDS AROUND US”

 

V slovaškem Hlohovcu se je v začetku oktobra odvila zaključna tridnevna prireditev s podelitvijo priznanj najboljšim učencem v ekslibrisu. Na bienalnem 19. mednarodnem natečaju v ekslibrisu je sodelovalo 1457 učencev iz 15-ih držav. Učenci so ustvarjali ekslibrise na temo Gozdovi, gorovja, višavja okoli nas. Slovenijo so predstavljale učenke štirih šol, med njimi tudi nekdanja učenka naše šole, Ana Jelenko.

 

 

Prvi dan je bil namenjen sprejemu in spoznavanju gostujočih učencev, mentorjev in staršev. Drugi dan sta bili dve delavnici, ena slikarska in ena grafična. Sledila je slavnostna podelitev priznanj ter ogled razstave nagrajenih in za razstavo izbranih grafičnih listov. Večer se je zaključil s slavnostno večerjo in folklornim programom. Tretji dan smo obiskali še dvorec Moravany.

Nekaj utrinkov z obiska mesta Hlohovec, kjer so potekale svečanosti ob prevzemu nagrad in odprtju razstave, namenjene mladim nagrajencem ekslibrisov, iz različnih delov sveta.

 

       

      

 

     

                  

          

 

Po treh dneh druženj in doživetij je nagrajenka naše šole, Ana Jelenko, ki je zdaj že srednješolka napisala:

 

“Še zmeraj ne morem verjeti, koliko lepih in nepozabnih trenutkov se je zgodilo v teh treh dneh. Nisem si mislila, da bom sklenila toliko novih poznanstev in prijateljstev. Takšne izkušnje so v življenju zelo pomembne, zato sem zelo vesela, da sem lahko bila del prav te. Hvala moji mentorici gospe Janji Tomažič.”

                                                                                                        – A. J. –

 

 

 

Iskrene čestitke Ani in vsem nagrajenkam!

 

 

 

Mentorica: Janja Tomažič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://exlibris.elap-hlohovec.sk/

Dostopnost