Če nas zbudi sonce, so jutra na Rogli  prečudovita,  še posebej takrat, ko pričakujemo dolge pohode. Sončna svetloba je prebudila tudi učence, se ve, veliko prej kot bi bilo treba. Nekateri so že ob šestih bili pripravljeni za aktivno življenje, pa so morali počakati do pol osmih, ko smo krenili na jutranjo prebujanje telesa in duha. Pred jutranjo rekreacijo na prostem so izvajali mini rekreacijo v svojih sobah, saj so jih morali  urediti in jih pripraviti za ocenjevanje! Med tem, ko so se učenci na prostem do konca prebudili, smo ocenili sobe. ČUDOVITO! Tako urejenih sob že dolgo let ni bilo v šoli v naravi.

Med zajtrkom nas je prijazno nagovorila vodja osebja in ob odhodu prenesla še pohvalo ostalih gostov, ki kar ne morejo verjeti, da smo tako pridni. BRAVO, MI!

Pred glavnim vhodom v hotel Planja sta nas čakala vodnika, ki sta nas popeljala do Lovrenških jezer.

Tri ure in pol hoda tja in nazaj, bilo je vredno, ker je bilo pričakovano prelepo. O lepotah Lovrenških jezer je vredno zapisati mnogo besed! Pot med borovci, jezeri in lesenimi stezicami smo oživili tretješolci z veselim klepetom … Še pred tem pa ne smemo pozabiti na kravice po poti, ki se pasejo med redkimi borovci. Očitno smo bili malo preglasni in jih zmotili pri paši, zato se je ena izmed njih »razjezila« tako hudo, da jo je moral naš vodnik odgnati. To je šele povzročilo hrupa, ki ga je sprožil smeh.

Še en »hrup« se je pojavil, ko smo se vrnili! To je bil »hrup« veselja, povzročila pa ga je naša pedagoginja Anja Špur, ki nas je obiskala in obdarila s sladkimi dobrotami. Hvala, Anja!

Vrnili smo se ravno za kosilo, odlično! Pogled v nebo pa ni bil več odličen. Sonce se je skrilo in grozeči oblaki so napovedovali nevihto. Oddahnili smo si, saj danes ni več pohodov. Čakale so nas samo še aktivnosti v zaprtih prostorih. Zaradi grozeče nevihte smo prekinili počitek in se odpravili še po suhem na plavanje, športanje v veliki telovadnici in dvorani za namizni tenis. Snežna dvorana pa je nudila prostor pouku jezikov. Saj ni bilo »hudo«, pri slovenščini smo napisali svojim najdražjim razglednico, pri nemščini smo poslušali pesmice in pri angleščini iskali »angleške« gozdne in travniške rastline. Po triurnem menjavanju skupin, se je »zamenjalo« tudi nebo. Ponovno se je trudilo sonce, veter pa je odgnal temne oblake  in celo mavrica nas je pozdravila. Dober znak! Jutri imamo še en pohod.

Ampak tema dneva, ne glede na vse lepote, pestre ure pouka, je ves čas visela nad nami – DISCO – jupi! Noro.

Po večerji smo imeli najprej čas za obiske po sobah, danes prvič, potem pa smo imeli uro časa, da smo uredili frizure, se preoblekli, nadišavili, celo make-up so imele punce pripravljen, kot v kozmetičnem salonu.

Uro in pol divjih ritmov nas je vendar malo utrudilo. Naši animatorki Anja in Maja sta poskrbeli, da smo se od prvega trenutka, ko se še ni vrtela glasba, pa vse do konca, naplesali do Lune in nazaj. Res je, da so nekateri raje opazovali kot plesali, ker pa so ob poslušanju tako uživali, kot nekateri ob plesanju, je tudi prav tako.

Danes smo šli spat malo kasneje, saj smo se vrteli vse do dvaidvajsete ure. Do Brinja smo pohiteli, poskrbeli za zobke, se objeli in počasi tavamo v mežavo deželo.

Jutri še pohod na Pesek, pa igre na zunanjih igriščih, če bo sonce na naši strani. Zdaj, ko poročamo, namreč spet dežuje. Sicer pa imamo še plan B, če si s soncem ne bomo dobri. Nikoli nismo brez dela, pa naj dežuje ali nas sonce greje.

Za nami je doooolg, aktiven, odličen dan! Pred nami je dan odhoda! Dragi starši, poslavljamo se. Vse kar bo potekalo v petek, boste slišali v živo od vaših otrok. Krasne otroke imate.

Lahko noč!

Zadovoljni tretješolci s spremljevalci

 

Dostopnost