Danes, dne 7. 10. 2024, smo se udeležili Bralnega maratona, s katerim smo skupaj z ostalimi osnovnošolci otvorili bralno sezono Prežihove bralne značke in teden, v katerem praznujejo otroci. Letošnja tema Tedna otroka je Otrok – nepopisan list.

Na prav slednjo temo so osnovnošolci ustvarjali poezijo, s katero so se predstavili danes. Na Bralnem maratonu smo torej slišali stihe osnovnošolcev in stihe drugih avtorjev, ki so otrokom pri srcu. Udeleženci Bralnega maratona, ki so zastopali barve OŠ Franca Rozmana – Staneta Maribor, so bili Eva Iršič iz 7. a, Maša Markota Jakopin iz 8. c, Zoja Pribožič in Luka Turk iz 8. a. Na dogodku so dodobra spoznali tudi avtorico Niko Matanović, ki je bila letošnja gostja maratona. Seveda pa so si z odlično interpretacijo svoje poezije ali poezije drugih priljubljenih avtorjev prislužili tudi odlično nagrado. Nova knjiga na polici? Super!

Če vas zanima, s kakšno poezijo so se predstavili osnovnošolci, lahko na spletni povezavi https://zpm-mb.si/novice-dogodki/22-bralni-maraton/ prelistate pesniško zbirko, v kateri so zbrani prispevki osnovnošolskih pesnikov.

Vsi, ki še branja niste pričeli, pa le pohitite med knjižne platnice. Presenečeni boste, kaj vse boste našli tam.

Nastja Ferk

Dostopnost